Oxbuljong med tortellini och kalvfärsfrikadeller

Oxbuljong med tortellini och kalvfärsfrikadeller
Foto: TV4

I en härlig, het oxbuljong serveras både tortellini och läckra kalvfärsfrikadeller. Servera den här mustiga soppan en kall dag.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g färsk tortellini
  • 1,2 liter oxbuljong
  • 3 mogna tomater

Frikadeller:

  • 400 g kalvfärs
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • riven parmesanost
  • några droppar olivolja

Gör så här

  1. Frikadeller: Häll ströbrödet i en bunke och häll över mjölken, låt svälla en stund. Tillsätt färsen, rör ner ägget och krydda med salt, peppar och timjan. Trilla små, runda bullar av färsen med blöta händer.
  2. Koka upp buljongen och koka tortellinin mjuk i den. Ta upp tortellinin med hålslev och håll dem varma. Koka upp buljongen igen och koka frikadellerna, några i taget, tills de flyter upp igen. Lyft upp dem med hålslev och håll dem varma.
  3. Skär tomaterna i klyftor. Sila buljongen tillbaka i kastrullen och lägg i tomatklyftorna, koka upp en sista gång. Fördela tortellinin och frikadellerna i varma serveringsskålar, lägg över tomatklyftorna och häll slutligen den heta buljongen över. Droppa i några droppar olivolja och servera med riven parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept