Oxbringa med rotmos

Oxbringa med rotmos
Foto: TV4

Husmanskost behöver inte vara varken tung eller fet. Pröva den här läckra oxbringan med sitt fluffiga mos och sin lätta senapssås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g oxbringa
  • 2 lagerblad
  • 4 vitpepparkorn
  • 2 morötter
  • 6 potatisar
  • 2 kålrötter
  • 2 tsk salt per liter vatten
  • salt och malen vitpeppar

Sås:

  • 2 dl mjölk
  • 4 msk skånsk senap

Gör så här

  1. Lägg oxbringan i en kastrull med vatten tillsammans med vitpepparkorn och lagerblad. Koka upp och sjud sedan på svag värme i 1 1/2 timme. Skär i köttet i tunna skivor före servering.
  2. Skala och skölj kålrötterna, det går lättast om man först skär dem i skivor och sedan skär bort skalet. Skala och skölj morötterna. Skär rotfrukterna i mindre bitar och koka dem i lättsaltat vatten ca 30 minuter. Skala och skölj potatisen, skär den i bitar och lägg i den när kål- och morötter kokat ca 30 minuter. Koka tills allt är helt mjukt, ca 10 minuter till. Häll av spadet och spar lite att spä med. Mosa potatis, morötter och kålrötter med en rotfruktsstöt, kör med elvisp tills det blivit ett jämnt mos, spä eventuellt med spad. Krydda med salt och peppar.
  3. Sås: Blanda senap och mjölk och koka upp före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept