Överbakad grönsakssoppa

Överbakad grönsakssoppa
Foto: TV4

Mustig och mättande.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 2-3 morötter
  • 1 klyfta rotselleri
  • 2 palsternackor
  • 1 liten purjolök
  • 1 blomkålshuvud
  • 125 g frysta gröna ärter
  • 2 l buljong från tärning, höns- eller nöt
  • 1 krm timjan
  • 1 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
  • 10-12 tunna skivor vitt bröd
  • 5-6 dl riven ost
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° övervärme. Dela alla grönsakerna i mindre bitar. Lägg i en gryta, slå på buljongen. Tillsätt kryddorna och småkoka till grönsakerna känns knappt mjuka.
  2. Lägg några brödskivor i botten av en hög gryta. Täck med ost och slå på soppa. Upprepa så att det blir tre lager bröd, det sista överst. Täck med ost och strö på paprika.
  3. Sätt in grytan en kort stund i ugnen så att osten smälter och ytan får färg. Serveras rykande het.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept