Oststänger till consommé

Oststänger till consommé
Foto: TV4

Om du har fryst smördeg går det naturligtvis mycket lättare. Då kan du hoppa över moment 1.

26 januari 2009
Visa mer
50

Du behöver

  • ca 4 dl vetemjöl
  • 1 st äggula
  • 1,5 dl vatten
  • 250 g smör, finskivat
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g riven ost
  • Ugn: 250°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, äggula och vatten till en deg. Kavla ut degen. Täck med skivat smör och vik degen i 3 delar. Kavla ut degen på nytt och upprepa 2 gånger till. Strö över osten vid sista kavlingen.
  2. Kavla ut till en avlång platta, sporra centimeterbreda remsor och snurra dem. Lägg på plåt med bakpapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite ost.
  3. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Servera till het consommé eventuellt smaksatt med sherry eller med en nedrörd äggula.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept