Ostsallad med kyckling och nötter

Ostsallad med kyckling och nötter
Foto: TV4

Det här är en lite “matigare” sallad med mycket smak. Den passar bra att servera som lättare lunchrätt. Ett gott lantbröd är trevligt att servera bredvid.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,25 isbergssallatshuvud
  • 2 blekselleri
  • 0,25 slanggurka
  • 0,5 rödlök
  • 5 rädisor
  • 2 kycklingfiléer
  • 0,5 dl pinjenötkärnor
  • 8 valnötkärnor
  • 0,5 dl cashewnötkärnor
  • 20 g port salut
  • 20 g emmentaler
  • Dressing:
  • 2 msk valnötsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och malen vitpeppar
  • Garnering:
  • sallatsblad i olika färger

Gör så här

  1. Grilla kycklingfiléerna i grillpanna eller på utegrill. Rör ihop vinäger och olja till en dressing, krydda med salt och peppar.
  2. Skölj och strimla isbergssallaten fint, skär gurka och blekselleri i halvmånar och skala och hacka rödlök och rädisor. Riv osten.
  3. Arrangera grönsakerna fint på en tallrik. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg på. Toppa med ost och nötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept