Ostron Rockefeller med hollandaisesås

30 m
6 ostron
30 m
6 ostron

Du behöver

Hollandaisesås

  • 150 g smör
  • 3 äggulor
  • 2 tsk citron, pressad
  • ostronspad
  • salt och vitpeppar
  • chili, finhackad

Ostron

  • 6 belonostron
  • 250 g bladspenat
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 stänk pernod
  • 4 msk parmesanost, riven

Gör så här

  1. Hollandaisesås
    Skira smöret. Blanda citron, äggulor och vatten; vispa skummigt i vattenbad. Tillsätt det skirade smöret i en fin stråle under kraftig vispning. Smaka av med salt, vitpeppar och finhackad chili och lite ostronspad.
  2. Ostron
    Öppna ostronen, ta ur varje ostron och rengör skalets insida. Ta bort muskelfästet.
  3. Fräs spenat och schalottenlök, slå bort vätskan och avsluta med ett stänk Pernod.
  4. Fördela spenaten i de 6 skalen, lägg på ostron och hollandaisesås, riv parmesan över och gratinera i ugn på 220 grader. Servera ostronen varma med väl kyld champagne.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept