Ostpanerad fläskfilé med paprikaröra

Ostpanerad fläskfilé med paprikaröra
Foto: TV4

När du panerar tänk på att först vända köttet i ägg och sedan i ströbröd. Inte tvärtom.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 uppvispat ägg
  • paprikapulver
  • ca 2 dl ströbröd
  • 3 msk riven parmesan
  • 1 tsk dragon

Paprikaröra:

  • 2 stora paprikor, strimlade
  • 2 gula lökar, skivade
  • ca 150 g champinjoner, skivade
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • olja och margarin till stekning

Till servering:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Fräs grönsakerna i olivolja i en gryta. Sänk värmen, krydda och låt småputtra under lock medan köttet steks.
  2. Blanda ströbröd, ost, paprikapulver, dragon, salt och svartpeppar på en tallrik.
  3. Skiva köttet och banka ut skivorna till platta biffar. Vänd dem i ägg, låt rinna av och vänd dem sen i ströbrödet.
  4. Stek köttet klart i en blandning av olja och margarin i en panna på medelvärme.
  5. Lägg upp köttet med riset runtom och grönsaksröran över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept