Ostpanerad fläskfilé

Ostpanerad fläskfilé
Foto: TV4

Detta är mat för både stora och små. Vitsen är att skära fläskfilén i tunna skivor och panera dem vackert guldbruna och frasiga. Extra mycket vuxensmak får du om du panerar dem i riven parmesan eller västerbotten. Ungarna brukar uppskatta vanlig hushållsost. Köp tomatsåsen färdig och servera med ris och gärna en rucolasallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g fläskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl riven ost
  • lika delar smör och neutral olja
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • kokt ris
  • tomatsås
  • sallad med rucolablad

Gör så här

  1. Skär filén i skivor. Banka dem riktigt tunna. Doppa skivorna i saltat mjöl så det täcker runt om. Krydda med vitpeppar. Doppa sedan i uppvispat ägg blandat med riven ost. Se till att även det täcker runt om.
  2. Hetta upp rikligt med olja och smör, lika delar, i en panna. Stek/fritera köttet i omgångar tills det är frasigt och vackert gyllenbrunt. Var försiktig så oljan inte blir bränd. låt köttet vila på hushållspapper.
  3. Servera med kokt ris och varm tomatsås samt en rucolasallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept