Ostpaj

Ostpaj
Foto: Matton

Ostpaj är ett säkert kort på buffébordet. En ostpaj kan vara ett tillbehör till kött, fågel eller t.ex. rökt lax och så naturligtvis till en god sallad.




26 januari 2009
Visa mer
8
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • ca 200 g riven ost t.ex. emmenthaler
  • 2 st ägg
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Mixa en smuldeg av smör och mjöl, arbeta sen snabbt in vattnet. Lägg degen i plastfilm i kyl en timme.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen och vik en aluminiumfolieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet 10 minuter, mitt i ugnen.
  4. Vispa ihop fyllningen.
  5. Ta ur formen, ta bort folien och slå i fyllningen.
  6. Grädda klart, 15- 20 minuter. Servera med bitar av röd paprika eller löjrom och gräddfil dekorerat ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept