Ostomelett med löjrom och renröra

30 m
4
Ostomelett med löjrom och renröra
Foto: TV4

Ugnsbakad omelett med västerbottensost, krämig renröra och löjrom.

Dryckestips
Vin - Chablis Premier cru
Öl - Lager

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

17 augusti 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Renröra

  • 200 g varmrökt renkött
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 msk pepparrotsvisp

Omelett

  • 2-3 ägg
  • 1 nypa salt
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost (typ Västerbottensost)
  • smör eller olja, till att smörja formarna

Extra tillbehör

  • 50-100 g löjrom
  • 0,5 citron
  • ca 1 msk timjan, finhackad
  • svartpeppar, efter behag

Gör så här

  1. Renröra
    Hacka det varmrökta renköttet till flisor, blanda med crème fraiche samt lite pepparrotsvisp. Ställ i kylen så länge.
  2. Omelett
    Vispa ihop ägg, mjölk och en nypa salt. Fördela osten i infettade portionsformar. Häll över äggstanning. Baka portionsformarna i ugnen på ca 120 grader tills de stelnat, ca 20 minuter.
  3. Servering
    Lägg på en klick renröra på omeletten, toppa med löjrom och överst lite finhackad timjan. Pressa över lite citron och krydda med svartpeppar. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept