Ostgratinerade kycklingdelar

Ostgratinerade kycklingdelar
Foto: TV4

För att den här rätten ska bli riktigt bra krävs en smakrik ost som smälter bra. Kokt ris och het tomatsås passar bra att servera till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stora kycklingdelar
  • 2 msk mjöl
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 50 g riven ost
  • 0,5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Torka av kycklingdelarna och pudra över mjöl. Lägg dem i en smord ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Pressa över citronsaft och strö över den rivna osten.
  2. Gratinera kycklingen i 30 minuter. Strö över persiljan. Kontrollera med en sticka att kycklingen är genomstekt. Köttsaften i ska vara klar och genomskinlig.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept