Ostgratinerad torsk med tomater

Ostgratinerad torsk med tomater
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ostgratinerad torsk med tomater

7 ingredienser

En rätt som är enkel att laga och alltid lika god.

Ingredienser

portioner
  • 600 g fryst torskfilé (eller annan fiskfilé)
  • 2 msk citron, pressad
  • 3 dl lagrad ost, riven
  • 2 dl lätt matlagningsgrädde
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 tomater (stora)
  • timjan

Gör så här

  1. Skär fiskblocket i 2 cm tjocka skivor och lägg ut dem på en smord ugnsform. Strö på salt och citron. Täck med ugnsfolie. Sätt fisken mitt i ugnen och koka 15–20 minuter på 200°. Slå av spadet som bildats i formen och spara det.
  2. Strö osten över fisken. Blanda grädden med hälften av fiskspadet och potatismjölet och slå det över fisken. Dela tomaterna och ställ dem runt kanterna. Strö på lite timjan och ost. Höj värmen till 250° och gratinera tills rätten fått fin färg.