Ostgratinerad spenatpotatis

Ostgratinerad spenatpotatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ostgratinerad spenatpotatis

11 ingredienser

En krämig potatisrätt med grönsak som passar antingen som ensamrätt eller till skinka eller andra kött- eller korvrätter – eller fisk.

Ingredienser

portioner
  • 8 potatisar, kokta kalla
  • 1 förp fryst bladspenat
  • muskot
  • salt

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 äggula
  • 2 dl lagrad ost, riven
  • salt
  • cayennepeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tina spenaten i kastrull med 1 msk margarin. Krydda med salt och muskot. Låt rinna av och lägg i ugnsform.
  3. Skala potatisen, skär i skivor och lägg ihop varje potatis ovanpå spenaten.
  4. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med mjölk och krydda med salt och kajenn. Koka såsen 5 min, ta av värmen och rör ned äggulan och hälften av osten.
  5. Slå över potatisen och toppa med resten av osten. Gratinera i ugnen tills osten fått färg.