Ostgratinerad spenatpotatis

Ostgratinerad spenatpotatis
Foto: TV4

En krämig potatisrätt med grönsak som passar antingen som ensamrätt eller till skinka eller andra kött- eller korvrätter – eller fisk.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 st kokta kalla potatisar
  • 1 paket fryst bladspenat
  • muskot
  • salt

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 äggula
  • 2 dl riven lagrad ost
  • salt och kajenn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tina spenaten i kastrull med 1 msk margarin. Krydda med salt och muskot. Låt rinna av och lägg i ugnsform.
  3. Skala potatisen, skär i skivor och lägg ihop varje potatis ovanpå spenaten.
  4. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med mjölk och krydda med salt och kajenn. Koka såsen 5 min, ta av värmen och rör ned äggulan och hälften av osten.
  5. Slå över potatisen och toppa med resten av osten. Gratinera i ugnen tills osten fått färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept