Ostgratinerad smörgås med mangold, soltorkad tomat och vattenkastanj

Ostgratinerad smörgås med mangold, soltorkad tomat och vattenkastanj
Foto: TV4

Varm smörgås med spenat får extra smak av de soltorkade tomaterna och läcker krispighet från vattenkastanjerna. Servera som mellanmål, lunch eller kvällsrätt med ett glas öl.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 rejäla skivor vitt lantbröd
  • smörgåsmargarin
  • 500 g färsk spenat eller mangoldblad
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 bitar soltorkad tomat
  • 0,5 burk vattenkastanjer
  • 3 dl riven gratängost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Riv spenatbladen i mindre bitar och skär bort grova bladnerver. Fräs spenatbladen i smör och krydda med salt och peppar. Klipp de soltorkade tomaterna i mindre bitar och skär vattenkastanjerna i skivor.
  2. Bre brödskivorna med ett tunt lager bordsmargarin. Fördela spenaten på brödskivorna och lägg på soltorkade tomater och vattenkastanjer. Strö över osten.
  3. Gratinera smörgåsarna i 275° ugn i 6 minuter eller tills osten fått vacker färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept