Ostgratinerad smörgås med mangold, soltorkad tomat och vattenkastanj

Ostgratinerad smörgås med mangold, soltorkad tomat och vattenkastanj
Foto: TV4

Varm smörgås med spenat får extra smak av de soltorkade tomaterna och läcker krispighet från vattenkastanjerna. Servera som mellanmål, lunch eller kvällsrätt med ett glas öl.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 rejäla skivor vitt lantbröd
  • smörgåsmargarin
  • 500 g färsk spenat eller mangoldblad
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 bitar soltorkad tomat
  • 0,5 burk vattenkastanjer
  • 3 dl riven gratängost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Riv spenatbladen i mindre bitar och skär bort grova bladnerver. Fräs spenatbladen i smör och krydda med salt och peppar. Klipp de soltorkade tomaterna i mindre bitar och skär vattenkastanjerna i skivor.
  2. Bre brödskivorna med ett tunt lager bordsmargarin. Fördela spenaten på brödskivorna och lägg på soltorkade tomater och vattenkastanjer. Strö över osten.
  3. Gratinera smörgåsarna i 275° ugn i 6 minuter eller tills osten fått vacker färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept