Ostgratinerad grönkål

Ostgratinerad grönkål
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 stånd färsk grönkål - eller ca 400 g fryst
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • vatten
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl silad buljong
  • 1 st äggula
  • 0,75 dl grädde
  • 2-3 dl riven ost
  • paprikapulver
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Repa och koka den färska kålen cirka 30 minuter i buljong. Låt den rinna av och hacka den smått. Fryst kål kokas cirka 15 minuter och får sedan rinna av.
  2. Fräs margarin och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med silad buljong och krydda. Koka 5 minuter. Ta såsen av värmen och vispa ner äggulan utrörd med grädde. Rör ner osten.
  3. Lägg grönkålen i en ugnsform och slå över såsen. Pudra med paprika och grädda mitt i ugnen tills såsen fått fin färg. Servera med skinka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept