Ostgratinerad frukostkorv med mos

Ostgratinerad frukostkorv med mos
Foto: TV4

Det här är en riktig efter jobbet- middag, allt i ett: mos, korv och grönsaker. Den sköter sig själv i ugnen. Vill du ha en riktig snabbmiddag kan du laga rätten av pulvermos.

Använd gärna ekologiska råvaror när du lagar denna rätt.

18 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 frukostkorvar
  • senap
  • ketchup
  • 1 burk surkål
  • 3 dl riven ost
  • 1 kvist persilja
  • Potatismos:
  • 1 kg mjölig potatis
  • 20 g smör
  • 3,33 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar
  • ev lite riven muskotnöt

Gör så här

  1. Potatismos: Skala potatisen, dela den i mindre bitar och koka den mjuk. Mosa potatisen och blanda i smör, salt och peppar. Spä med mjölk, lite i taget, medan du vispar moset fluffigt. Krydda eventuellt med lite muskot.
  2. Värm ugnen till 225°. Dela korvarna på längden. Lägg moset i en smord, ugnssäker form eller i fyra ugnssäkra portionsformar. Placera korvarna ovanpå och ringla över ketchup och senap. Fördela surkålen ovanpå och täck med riven ost.
  3. Gratinera i ugnen ca 15 minuter eller tills rätten fått fin färg. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept