Ostfyllda skinkschnitzlar

Ostfyllda skinkschnitzlar
Foto: TV4

När det finns färsk skinka i din butik ska du be att få dem skurna i tunna skivor, dvs snitslar och lagad denna goda och lättlagade vardagsmiddag. Slå gärna på en skvätt grädde och vitt vin och låt koka ihop med schnitzlarna i ugnen. Det kommer blanda sig med mjukosten och bilda den godaste såsen! Servera med ris eller pressad potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st skinkschnitzlar
  • timjan
  • 1 ask mjukost med vitlök
  • 1 dl buljong
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Sätt ugnen 225 grader.
  2. Platta ut schnitzlarna tunt. Krydda köttet med salt och peppar. Stek dem ett par minuter på var sida.
  3. Strö på lite timjan på en sida, klicka på mjukost, rulla ihop och fäst med tandpetare.
  4. Lägg i ugnsform med lite buljong i botten.
  5. Stek ca 10-15 min mitt i ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept