Ostfondue

Ostfondue
Foto: TV4

Blanda gärna lagrad ost av olika typer, t.ex. emmenthaler, gruyère och vacherin till denna retrorätt à la 70-talet. Har du inte kirsch hemma, går det bra med t.ex. lite vodka.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 600 g lagrad ost
  • 1 klyfta vitlök
  • 3-4 dl torrt vitt vin
  • 1 msk maizena
  • 1-2 msk kirsch
  • 1 vitt lantbröd

Tillbehör:

  • små cornichons
  • ev. torkad skinka

Gör så här

  1. Riv osten grovt. Gnid in fonduegrytan med en delad vitlöksklyfta. Koka upp vinet och rör ned den rivna osten. Koka upp på nytt under ständig omrörning till massan är slät.
  2. Lös maizena i kirsch och rör ner. Håll fonduen het, men inte kokande, på ett värmeställ på bordet.
  3. Skär brödet i tärningar och doppa lättrostade brödbitar i osten. Små cornichons och ev. torkad skinka till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept