Österrikisk tafelspitz

Österrikisk tafelspitz
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Österrikisk tafelspitz

10 ingredienser

En kejserlig österrikisk rätt som där görs på oxfilé.

Ingredienser

portioner
  • ca 1 kg nötkött benfritt
  • 2 grönsaksbuljongtärning, + ca 1 liter vatten
  • 6-7 svartpeppparkorn
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • 1 morot, skivad
  • 0,5 purjolök, skivad
  • 1 lagerblad

Tillbehör:

  • äppelmos kryddat med nyriven pepparrot
  • kumminpotatis

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i köttet och koka upp på nytt. Skumma ytan, krydda och tillsätt grönsakerna. Salta efter smak. Sjud köttet klart under lock 50–60 minuter.
  2. Blanda äppelmos med riven pepparrot. Ta upp köttet och skiva det. Servera med kokta grönsaker.