Österrikisk tafelspitz

Österrikisk tafelspitz
Foto: TV4

En kejserlig österrikisk rätt som där görs på oxfilé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1 kg benfritt nötkött
  • 2 tärningar grönsaksbuljong + ca 1 liter vatten
  • 6-7 korn svartpepppar
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • 1 st morot, skivad
  • 0,5 st purjolök, skivad
  • 1 st lagerblad

Tillbehör:

  • äppelmos kryddat med nyriven pepparrot
  • kumminpotatis

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i köttet och koka upp på nytt. Skumma ytan, krydda och tillsätt grönsakerna. Salta efter smak. Sjud köttet klart under lock 50–60 minuter.
  2. Blanda äppelmos med riven pepparrot. Ta upp köttet och skiva det. Servera med kokta grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept