Österrikisk schalottenlök- och ostsoppa

Från Nyhetsmorgon

En soppa som görs när det finns gott om ostkanter i kylen, gärna sorter med karaktär. Variera garnityret med exempelvis krutonger, frästa champinjoner, örter eller räkor.

6 oktober 2016
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kvist timjan
  • 3 dl vitt vin
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1-2 dl grädde
  • 200-300 g lagrade goda ostar
  • lite kirsch eller grappa
  • salt och cayennepeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Finhacka löken och vitlöken och fräs den i olivolja med lite timjan.
  2. Tillsätt vin och buljong och koka i 10 min, vänd ner grädde och riven ost. Sjud försiktigt så att det smälter.
  3. Mixa den slät och smaka av med lite kirsch, cayenne och salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept