Ostcurry med gröna ärter

Ostcurry med gröna ärter
Foto: TV4

Till originalreceptet används panir, den indiska färskosten. Den kan köpas i specialbutiker. För dig som inte hittar panir går det lika bra att använda tofu. En annan variant är att laga curryn med tärnad fetaost. Kokt ris och bröd smakar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 150-200 g panir i 2-centimeterstärningar
  • 300 g gröna ärter
  • 1,5 dl matolja
  • 4 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 1 krm röd chilipeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 5 tomater
  • 1 tsk salt eller efter smak
  • 2 tsk garam masala
  • koriander till garnering

Gör så här

  1. Torka av osten med hushållspapper. Värm 3 msk olja till medelvärme i en stekpanna och fräs osten ljust gyllenbrun. Vänd försiktigt så att den blir brynt på alla sidor. Ställ den åt sidan. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och hacka ingefäran fint. Häll resten av oljan i en stekpanna och låt den bli varm men inte rykande het. Fräs löken guldbrun. Sätt till vitlök och ingefära och fräs ett par minuter.
  2. Skålla, skala och hacka tomaterna. Hacka koriandern. Sätt till koriander, gurkmeja, svartpeppar, chilipeppar och paprika och ett par msk vatten och rör om. Lägg sedan genast i tomaterna och låt allt koka ihop ca 10 minuter tills röran tjocknar och oljan flyter upp.
  3. Sätt till 5 dl vatten, koka upp, sänk värmen och låt koka under lock 20 minuter. Kyl lite och kör några sekunder i matberedare så att den inte blir helt slät. Häll tillbaka såsen i pannan. Blanda i ärter, salt och 1 dl vatten. Lägg försiktigt i paniren. Koka långsamt ca 5 minuter. Strö över garam masala och hackad koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept