Ost- och olivfylld lövbiff med spenat och tomat

Ost- och olivfylld lövbiff med spenat och tomat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ost- och olivfylld lövbiff med spenat och tomat

11 ingredienser

Lövbiff är både gott och lättlagat. här kommer en fylld variant, som gör biffen till en festrätt. Kokta tagliatelle passar bra till.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor lövbiff à 90 g
  • 4 skivor cheddarost
  • 2 tomater
  • 100 g färsk spenat
  • 20 svarta oliver
  • malen svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, att steka i

Till servering:

  • kokta tagliatelle

Gör så här

  1. Dela tomaterna i klyftor och ansa spenaten. Ta bort grova bladnerver och riv stora blad i mindre bitar. Kärna ur oliverna.
  2. Sätt ugnen på 225°. Krydda lövbiffarna med svarteppar, salt, vitpeppar och vitlökspulver. Bryn dem vackert bruna i smör.
  3. Lägg en cheddarskiva på varje halva av lövbiffarna. Fördela spenat, tomat och oliver över. Vik över den ofyllda halvan och fäst med en tandpetare. Hetta upp biffarna i ugnen i 10 minuter. Servera med nykokta tagliatelle.