Ost- och korvpaj

Ost- och korvpaj
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ost- och korvpaj

10 ingredienser

Bra att ha som utflyktsmat!

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 1,5-2 dl vetemjöl
  • 1 dl vetekli
  • 2 msk vatten, kallt

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl ost, riven
  • 100-125 rökt korv, tärnad (el falukorv)
  • 1 röd paprika, liten, tärnad
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 – 225°. Mixa en smuldeg av smör, mjöl och kli. Tillsätt vattnet, arbeta ihop degen och lägg den i kylen 1 tim.
  2. Kavla ut degen, klä en pajform. Nagga botten, vik en folieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet i 225 o 10 min. Ta bort folien.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost. Krydda. Lägg korv och paprika i pajskalet och slå i äggsmeten.
  4. Grädda tills äggstanningen stelnat 20 – 25 min.