Osso buco med aubergine

Osso buco med aubergine
Foto: TV4

Den här grytliknande rätten kommer från det norditalienska köket. Traditionellt lagas den av skivor av kalvlägg som innehåller märg och serveras med en saffransrisotto till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,2 kg kalvlägg i skivor
  • 0,5 morot
  • 0,5 liten aubergine
  • 100 g rotselleri
  • 1 stor gul lök
  • vetemjöl
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl kalvbuljong
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Ansa, skala och tärna morot, aubergine, selleri och lök. Pudra kalvläggen med vetemjöl. Bryn därefter läggen i smör i en gryta. Lägg i lök, morot, rotselleri och aubergine. Stek tills allt får lite färg.
  2. Häll på vinet och buljongen. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda i 1 timme eller tills köttet släpper från benen.
  3. Strö persilja över före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept