Osso buco med aubergine

Osso buco med aubergine
Foto: TV4

Den här grytliknande rätten kommer från det norditalienska köket. Traditionellt lagas den av skivor av kalvlägg som innehåller märg och serveras med en saffransrisotto till.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1,2 kg kalvlägg i skivor
  • 0,5 morot
  • 0,5 liten aubergine
  • 100 g rotselleri
  • 1 stor gul lök
  • vetemjöl
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl kalvbuljong
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Ansa, skala och tärna morot, aubergine, selleri och lök. Pudra kalvläggen med vetemjöl. Bryn därefter läggen i smör i en gryta. Lägg i lök, morot, rotselleri och aubergine. Stek tills allt får lite färg.
  2. Häll på vinet och buljongen. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda i 1 timme eller tills köttet släpper från benen.
  3. Strö persilja över före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept