Sätt ugnen på varmluft 175 grader. Rita ut tre rundlar (20 cm) på bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sockret växelvis och fortsätt vispa till en fast massa. Vänd ner mandelmjölet med en slickepott.
Spritsa/bred ut massan på cirklarna. Grädda alla tre samtidigt i ca 20 minuter. Låt kallna.
Chokladcrème
Blanda äggulor, socker samt grädde i en kastrull och sjud krämen, akta så att den inte börja koka. Rör i choklad, smör och likör rör till en len crème. Ställ i kylen.
Maräng
Sätt ugnen på varmluft 125 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum tillsätt sockret växelvis, fortsätt vispa tills du har en form- och spritsbar maräng.
Färga marängen med karamellfärg. Vänd ner hackad pistage och spritsa ut små marängtoppar. Grädda i ca 25 minuter.
Garnering
Smält choklad i micron eller över vattenbad, spritsa ut mönster på ett bakplåtspapper, låt kallna i kylen. Hacka pistagen grovt.
Montering
Placera en botten på tårtfatet. Bred på chokladkrämen och strö över 1/3 av pistagen. Lägg på nästa botten och upprepa och samma med den tredje botten.
Ta loss chokladgarnering från pappret och placera längs kanterna på tårtan. Strax innan servering lägger du på marängtopparna längst kanten.