Örtmarinerad potatissallad

Örtmarinerad potatissallad
Foto: TV4

I den här potatisalladen kan du lägga kronärtskocka, bönor, broccoli eller blomkål för att göra den än mer matig. Godast blir den på färskpotatis. till dressingen behöver du en mixer.

17 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 2 dl olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 lagerblad
  • 1 krm torkad timjan
  • 0,5 zucchini
  • 4 gröna sparrisar
  • 100 g sockerärter

Gör så här

  1. Tvätta och borsta potatisen noga. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Koka sparrisen och sockerärterna. Skär zucchinin i breda strimlor.
  2. Skala löken och moroten tärna dem. Fräs lök och morot i lite av oljan. Häll sedan på resten av oljan och vinet, lägg i lagerbladet och låt koka i 2 minuter. Ta av från värmen, vänd ner potatisen och låt kallna helt. Sila då av oljan och mixa den med timjan, salt och peppar till en slät dressing.
  3. Blanda samman potatis, lök, morot och dressing. Vänd ner sparris, sockerärter och zucchini.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept