Örtmarinerad lammfilé

26 januari 2009
Örtmarinerad lammfilé
Foto: TV4
Lamm

Kantarellerna kan bytas ut mot annan svamp och de kan även serveras med en gräddstuvning. Ris eller potatis, en sallad eller kokta gröna bönor är bra tillbehör.

6
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 kg lammytterfilé
  • 200 g kantareller
  • salt och peppar
  • Marinad:
  • 5 dl rött vin
  • 1 dl rapsolja
  • 2 st lagerblad
  • 6 st enbär, krossade
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk dragon
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 st gul lök, i klyftor
  • 0,5 msk salt

Sås:

  • 3-4 dl silad marinad
  • 3 dl köttbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk mjukt smör
  • arrowrot
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg köttet i en bunke, blanda marinaden och häll över. Ställ i kylen minst 6 tim, vänd under tiden.
  2. Ta upp och torka köttet, sila marinaden. Koka ihop marinad och buljong till ca 5 dl. Smaka av, red med arrowrot utrörd med vatten eller grädde.
  3. Rör ned smöret. Krydda köttet, stek filéerna med matfett i en panna så att de är rosa inuti.
  4. Skär upp, servera med såsen och smörfrästa kantareller.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning Se fler

Fler goda recept