Örtmarinerad lammfilé

Örtmarinerad lammfilé
Foto: TV4

Kantarellerna kan bytas ut mot annan svamp och de kan även serveras med en gräddstuvning. Ris eller potatis, en sallad eller kokta gröna bönor är bra tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg lammytterfilé
  • 200 g kantareller
  • salt och peppar
  • Marinad:
  • 5 dl rött vin
  • 1 dl rapsolja
  • 2 st lagerblad
  • 6 st enbär, krossade
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk dragon
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 st gul lök, i klyftor
  • 0,5 msk salt

Sås:

  • 3-4 dl silad marinad
  • 3 dl köttbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk mjukt smör
  • arrowrot
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg köttet i en bunke, blanda marinaden och häll över. Ställ i kylen minst 6 tim, vänd under tiden.
  2. Ta upp och torka köttet, sila marinaden. Koka ihop marinad och buljong till ca 5 dl. Smaka av, red med arrowrot utrörd med vatten eller grädde.
  3. Rör ned smöret. Krydda köttet, stek filéerna med matfett i en panna så att de är rosa inuti.
  4. Skär upp, servera med såsen och smörfrästa kantareller.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept