Örtkryddad kassler med majssallad

Örtkryddad kassler med majssallad
Foto: TV4

En rätt som lämpar sig utmärkt sommartid. Kasslern kan också serveras kall tillsammans med salladen.

30 mars 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,2 kg benfri kassler
  • 2 msk smör
  • 3 tsk blandade kryddörter t.ex. rosmarin, timjan, mynta
  • Sallad:
  • 1 huvud isbergsallat, strimlat
  • 1 burk majskorn, ca 400 g
  • 3 dl kokt ris
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl gräddfil
  • curry
  • pressad citron
  • salt och peppar
  • Ugn: 190°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190°. Skiva köttet utan att skära igenom helt. Tryck ihop biten och lägg den på ett ark alfolie. Bred över smöret och strö på örterna. Slå in köttet och ställ det mitt i ugnen cirka 30 minuter.
  2. Lägg sallaten i botten av en skål. Blanda majs och ris och lägg över. Rör ihop dressingen och vänd ner den. 3. Skiva köttet klart och lägg på fat. Häll över skyn och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept