Örtig rulltårta med västerbottensost och avokado

Du behöver

Rulltårta

  • 140 g kesella gourmet
  • 30 g persilja
  • 30 g basilika
  • 30 g gräslök
  • 35 g ramslök
  • 200 g spenat, hackad
  • 100 g schalottenlök
  • 80 g olivolja
  • 210 g västerbottensost, riven
  • 120 g äggula (6 st)
  • 150 g äggvita
  • 1 tsk citronsaft
  • 60 g vetemjöl
  • 5 g vitpeppar
  • 5 g salt
  • 2 g curry

Fyllning

  • 3 mogna avokado
  • 200 g crème fraiche
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med att hacka persilja, basilika, gräslök, ramslök, spenat samt schalottenlök riktigt fint.
  2. Tillsätt kesella och olivolja samt västerbottensost och äggulor och vispa allt riktigt fluffigt i ca 10 minuter.
  3. Därefter vispas äggvita och citronsaft till en styv maräng.
  4. Vänd därefter ned marängen i örtmassan tillsammans med vetemjöl, salt, peppar och curry. Blanda samman och stryk ut på 2 bakplåtspapper och baka därefter på 230 grader ca 8 minuter
  5. Ta ut ur ugnen och ta lite vetemjöl ovanpå och vänd rulltårtan upp och ned och låt svalna.
  6. Under tiden, skala avokado och tag ur kärnan. Mosa avokado med en gaffel och blanda med crème fraiche. Smaka upp med salt och peppar
  7. Fördela på lika på båda rulltårtorna och stryk ut jämnt och rulla sedan samman som en rulltårta, skär i lagom stora bitar och sätt en tandpetare i varje bit och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept