Örtgrillad fläskfilé

Örtgrillad fläskfilé
Foto: TV4
Tony Irving
Tony Irving

Örtgrillad fläskfilé

11 ingredienser

30 m

Grillad fläskfilé med mynta, koriander, thaibasilika och citronmeliss.

Ingredienser

portioner
  • olivolja
  • 1 fläskfilé
  • färsk thailändsk basilika
  • färsk citronmeliss
  • färsk mynta
  • färsk koriander
  • ev mald ingefära
  • 2 citroner
  • 100 ml soja
  • 5 ml salt
  • 5 ml peppar

Gör så här

  1. Lägg en bit aluminiumfolie på arbetsbänken. Pensla på olivolja.
  2. Lägg fläskfilén i mitten av folien. Ringla över lite olivolja, salta och peppra. Täck köttet med färska örter. Om du vill, strö mald ingefära över. Avsluta med soja.
  3. Rulla ihop paketet och stäng kanterna.
  4. Grilla tills köttet är genomstekt. Du kan också tillaga köttet i ugnen, 200 grader i ca 15 minuter.