Örtgnocchi med skinka

Örtgnocchi med skinka
Foto: TV4

Skinksås och pasta är en både snabblagad och populär vardagsrätt. Här är en lite lyxigare variant med potatisgnocchi och sås smaksatt med färska örter. Servera gärna med färska tomater.

8 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g potatisgnocchi
  • 1 knippa färsk basilika
  • 300 g rökt skinka
  • matfett att steka i
  • Béchamelsås:
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull och rör i vetemjölet. Stäng av plattan och låt det dra ett par minuter. Rör då och då så att det inte blir brunt eller bränner fast. Tillsätt 5 dl mjölk, salt och vitpeppar under omrörning. Låt såsen småkoka 10–15 minuter.
  2. Koka gnocchin enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Blanda i hackad basilika i béchamelsåsen. Lägg i den varma gnocchin.
  3. Stek skinkan i smör i en stekpanna. Servera gnocchin med skinkan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept