Örtfylld kyckling

Örtfylld kyckling
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Örtfylld kyckling

7 ingredienser

Botanisera bland alla färska kryddörter som finns i kruka numera: körvel, kyndel, basilika, timjan, rosmarin, oregano... Servera gärna med ugnsstekta potatishalvor kryddade med kumminfrö.

Ingredienser

portioner
  • 1 hel kyckling
  • 0,5 citron
  • 1 dl kryddgrönt, finhackat
  • salt
  • peppar
  • 50 g smör
  • 1 tsk kinesisk soja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Skär upp kycklingen på båda sidor om ryggbenet och ta bort detta. Vik upp och platta till kycklingen.
  2. Blanda örtkryddorna och peta in dem under skinnet på kycklingen. Droppa pressad citron på båda sidor och krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen på ugnsfat.
  3. Smält smöret, blanda med soja och pensla. kycklingen Stek klart mitt i ugnen ca 40-50 minuter, tills köttsaften är genomskinlig.