Örtfylld forell

Örtfylld forell
Foto: TV4

Fisk lagad i alfolie blir maximalt saftig. Fyll med flera sorters hackade kryddörter för bästa smak.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 st portionsforeller, färska eller frysta
  • salt och peppar
  • 2 tsk smör, smält
  • 4 msk dill, hackad
  • 4 msk persilja, hackad
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 1 st citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Pensla två arkfolie tunt med smält smör på en yta dubbel så stor som forellen.
  2. Krydda den tinade forellen inuti och utanpå med salt och peppar och pressa lite citron i magen.
  3. Fyll forellerna med blandat kryddgrönt. Strö resten av det kryddgröna över fisken och gör ett foliepaket.
  4. Stek fisken i ugnen ca 20 min eller tills den är helt klar.
  5. Vik upp paketet och servera fisken med citronklyftor och skivade tomater. 50 g kokt potatis till för den som bantar, obegränsat för de övriga.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept