Örtfylld brie med snabbrostade tomater

30 m
4
Örtfylld brie med snabbrostade tomater
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 2 brieostar eller liknande ost (10–15 cm i diameter)
  • 2 askar persilja (à 30 g)
  • 1 ask dill (ca 30 g)
  • 1 knippe basilika (ca 30 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm cayennepeppar
  • flingsalt

Tomater

  • 2-3 kvistar körsbärstomater (ca 400 g)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk farinsocker eller annat mörkt socker
  • 1 nypa flingsalt
  • 4 klyftor vitlök

Gör så här

  1. Värm ugnen till 220 grader.
  2. Lägg tomaterna med kvistar i en ugnsform. Häll på olja och strö över socker och en nypa flingsalt. Krossa vitlöksklyftorna med skal och allt och lägg även dem i formen. Rosta tomater och vitlök i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Dela en av ostarna i en över- och en underdel. Skala bort »höljet« på den hela osten med en liten skalkniv.
  4. Lägg örterna i en matberedare, tillsätt olivolja och cayennepeppar. Kör allt på hög hastighet så att örterna blir rejält mixade. Lägg i den skalade osten och kör ett par varv till, det gör inget om den inte blir helt jämngrön, bara det blir vackert!
  5. Lägg den gröna ostmassan på underdelen och lägg på överdelen. Toppa brietårtan med de vackra och goda tomaterna och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept