Örtfärserade champinjonhattar

Örtfärserade champinjonhattar
Foto: TV4

Festlig, god och kalorisnål. Det låter som en omöjlig kombination, men de fyllda champinjonhattarna på sin bädd av lättkokta sockerärter klarar faktiskt alla kraven. Du som vill äta vegetariskt utesluter skinkan. Pröva istället kokta linser i fyllningen.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g stora champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 stor knippa persilja
  • 50 g kokt skinka
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och vitpeppar
  • 200 g sockerärter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Borsta och ansa champinjonerna. Ta bort foten och skär av en tunn skiva av hatten. Ställ hattarna i en smord ugnssäker form. Finhacka persiljan, skinkan, löken och fötter och skivor av champinjonerna, detta kan göras för hand eller i matberedare.
  2. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs hacket lätt utan att det tar färg. Pudra över vetemjölet och häll på buljongen och fräs ihop röran. Krydda med salt och nymalen peppar. Fördela röran i champinjonhattarna.
  3. Sätt formen mitt i ugnen i 10–12 minuter så att allt blir genomvarmt. Lägg sockerärterna i kokande lättsaltat vatten och låt dem koka 1–2 minuter, inte mer. Arrangera sockerärter och champinjonhattar vackert på tallrikarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept