Örtdoftande torsk

Örtdoftande torsk
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Örtdoftande torsk

12 ingredienser

Smalmat för den som vill. Servera med kokt potatis för den som inte bantar.

Ingredienser

portioner
  • 6 dl salladskål, strimlad
  • 200 g morot, grovt rivna
  • 300 g torsk
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk dragon, smulad
  • 1 tsk basilika, smulad
  • 0,5 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • citron
  • persilja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg salladskål och morötter i botten av en låg gryta. Dela vitlöken och lägg i den.
  2. Krydda fisken och lägg den över grönsakerna. Strö på örtkryddorna.
  3. Koka upp smulad buljong med vatten och häll över fisken. Sjud sakta under lock tills fisken är vit. Garnera med citron och hackad persilja.