Örtdoftande sommarskinka

Örtdoftande sommarskinka
Foto: TV4

Skinkan passar både på buffé och att laga om man väntar många till middag. Köp benfri färsk skinka med nät, så håller den formen bättre. Välj en skinka med ett par centimeters fettrand.

26 januari 2009
Visa mer
20

Du behöver

  • ca 3 kg färsk skinka
  • 50 g smör
  • ca 3 dl varmt vatten
  • 2 knippen persilja
  • 2 knippen dill
  • ca 10 basilikablad
  • 3 msk gräslök
  • 2 tsk torkad körvel
  • 1 tsk torkad mejram
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Krydda skinkan med salt och peppar. Stick in en köttermometer. Sätt in skinkan på nedersta falsen och stek tills termometern visar 30 grader. Slå i vattnet efter en halvtimme.
  2. Ta ut skinkan. Hacka och blanda alla kryddörterna. Hyvla smöret över hela skinkan och klappa fast örterna.
  3. Fortsätt steka tills termometern visar 70 grader. Låt skinkan kallna helt. Lossa nätet och skiva den. Servera med en blandad sallad till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept