Örtdoftande kalvgryta

Örtdoftande kalvgryta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Örtdoftande kalvgryta

12 ingredienser

En läcker gryta som räcker till många.

Ingredienser

portioner
  • 2 kg kalvkött, med ben, gärna rygg
  • 10 steklökar
  • 3 morötter (stora)
  • 6-8 svartpepparkorn
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk körvel
  • 2 tsk dragon
  • 1 lagerblad
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl rosévin [eller 3-4 dl buljong]
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela köttet i mindre bitar och krydda med salt och peppar. Bryn dem runt om i stekpanna och lägg över i en stekgryta.
  2. Skala lökarna och skiva morötterna och lägg i grytan. Tillsätt pepparkornen och smula över kryddorna. Pudra sist med mjölet och rör om. Späd med vin och låt småkoka under lock 1 1/2–2 timmar. Servera gärna med kokt pressad potatis.