I samarbete med Scan

Örtbakad schnitzel med ädelostgratinerad kålrot

35 m
4
Örtbakad schnitzel med ädelostgratinerad kålrot
Foto: köket.se
Från Scan

God schnitzel av bog från rapsgris panerad med örter. Serveras med ädelostgratinerad kålrot och en mild senap- och kaprissås.

24 november 2016
Visa mer
35 m
4

Du behöver

Kålrot

  • 1 kålrot
  • ca 150 g ädelost
  • 1 nypa flingsalt

Schnitzlar

  • 4 Scan schnitzlar av bog, svensk rapsgris
  • vetemjöl
  • 1 ägg
  • ströbröd
  • 2 msk provencalska örter
  • salt
  • olja, till stekning

Sås

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk fransk senap
  • salt

Servering

  • 1 äpple, tärnat
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skiva kålroten i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper, smula över ädelost, salta och gratinera i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Häll upp mjöl på en tallrik, vispa upp ägget i en annan djup tallrik och blanda ströbröd, örter och lite salt på en tredje tallrik.
  4. Banka ut schnitzlarna och vänd först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Hetta upp en stekpanna med riktigt med olja och stek schnitzlarna på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida.
  5. Rör samman crème fraiche, kapris och senap. Smaka av med salt. Servera såsen tillsammans med kålroten, schnitzlarna, tärnat äpple och lite sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept