Orranäs chèvrerulltårta med pinjenötsflarn

Orranäs chevrérulltårta med pinjenötsflarn
Foto: tv4
4

Du behöver

Pinjenötsflarn

  • 75 g pinjenötter
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 0,5 msk flytande honung
  • 50 g matfett
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk rivet limeskal

Chili- och pärondressing

  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk limesaft
  • 0,5 msk mild röd chilipeppar, finhackad
  • 1 msk päron (typ Anjo), skalat och skuret i små bitar

Servering

  • 4 skivor Orranäs chèvrerulltårta
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Dela en tredjedel av pinjenötterna på längden och finhacka resten. Rosta sesamfrön i 200 grader några minuter. 
  3. Blanda matfett, nötter, socker, honung och sesamfrön i en kastrull och värm försiktigt.
  4. Tillsätt mjölk och mjöl när fettet har smält. Låt sjuda 1-2 minuter. Tillsätt därefter rivet limeskal.
  5. Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar ca 1 tsk per kaka. Lämna ordentligt med mellanrum emellan så att inte flarnen flyter ihop under gräddningen.
  6. Grädda flarnen mitt i ugnen i 200 grader varm ugn i 5-6 min eller tills de fått färg. Låt svalna på plåten.
  7. Chili- och pärondressing
    Blanda samma alla ingredienser, låt stå och dra i ungefär en timme så att chilismaken kommer fram.
  8. Servering
    Placera getostskivorna på en tallrik, ringla lite av dressingen runt om och garnera med pinjenötsflarn och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept