Timjankyckling med parmesanpotatis

4

Du behöver

  • 600 g kyckling (4 st bröst)
  • 1 msk flytande margarin
  • färsk timjan

Apelsinsås:

  • 5 dl apelsinjuice eller saften från 5 apelsiner
  • vatten (skall tillsammans med apelsinsaft vara 8 dl)
  • 1 tsk kalvfond (Bongs mörka kalvfond)
  • 2 msk pressad citron
  • dijonsenap
  • 1 kvist rosmarin
  • salt och peppar
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 1 bit kålrot
  • 1 st persiljerot

Parmesanpotatis:

  • 4 st mandelpotatisar
  • rapsolja
  • salt
  • parmesanost
  • Bröd:
  • 0,5 dl russin
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl vetekross
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl lingonsylt
  • 15 g salt
  • brödkryddor
  • 5 dl vatten
  • 8 dl vetemjöl
  • 50 g torrjäst

Gör så här

  1. Bryn kycklingen runt om i flytande margarin. Rulla kycklingen i hackad timjan. Stek i ugn 120 grader i cirka 20 minturer tills de är genomstekta, de skall ha 70 grader i innertemperatur.
  2. Apelsinsås: Blanda saften från apelsinerna alt apelsinjuicen, vatten, kalvfond och rosmarin. Skala rotfrukterna och skär i tjocka stavar. Koka rotfrukterna i såsen tills de är mjuka. Tag upp och lägg åt sidan. Koka ihop såsen till önskad konsistens. Smaksätt med senap, citron, salt och peppar.
  3. Sila såsen.
  4. Parmesanpotatis: Ugnsbaka potatisen i 200 grader tills de är färdiga (känn med sticka).Klyv dem på mitten, pensla med rapsolja, strö över salt och färskriven parmesanost. Gratinera.
  5. Bröd: Blanda alla ingredienserna utom vetemjöl och torrjäst. Slå på det kokande vattnet. Låt stå tills temperaturen är nere i cirka 50 grader. Blanda i vetemjöl och torrjäst. Lägg degen i smord 2-liters form. Låt jäsa ca 45 minuter. Grädda i 200 grader ca 50 minuter.
  6. Servera kycklingbrösten med rotfrukter, p
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept