Lax med rotselleri och örtsås

4

Du behöver

  • 300 g lax i skivor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 2 msk grovhackad dill

Marinerad rotselleri:

  • 1 bit rotselleri
  • 0,25 st vitlök
  • 4 msk rapsolja
  • 4 msk pressad citron
  • 1 knivsudd salt
  • 1 st drag från pepparkvarnen
  • Örtsås:
  • 4 st dillkvistar
  • 2 msk gräddfil
  • 1 msk pressad citron
  • 0,5 tsk senap
  • 1 knivsudd salt
  • 1 st drag från pepparkvarnen
  • krasse eller körvel till garnering

Gör så här

  1. Pensla laxen med Dijonsenap, strö på salt och dill. Rulla skivorna, vira in i platsfolie och därefter i aluminiumfolie. Sjud rullarna i vatten 10-15 minuter. Kyl rullarna.
  2. Marinerad rotselleri: Blanda ingredienserna till marinaden. Skiva rotsellerin mycket tunt och lägg den i marinaden.
  3. Örtsås: Blanda och ställ kallt.
  4. Lägg rotsellerin på tallriken, placera fisken ovanpå. Ringla såsen runt om. Garnera med en dillkvist och ev lite krasse och/eller körvel.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept