Rosastekt lammkarré och rödvinssås med dadlar och grön sparris

4

Du behöver

  • 500 g lammkarré (putsad)
  • Medelhavssalt från kvarn
  • svartpeppar från kvarn
  • färsk timjan
  • 2 msk olivolja, extra virgin
  • 2 dl rödvin
  • 1 dl brun kalvfond
  • 8 urkärnade dadlar
  • 2 msk honung
  • 200 g färsk grön sparris
  • vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta och peppra lammkarrén och strö på färsk timjan.
  3. Bryn karrén i ugnen i 12-14 minuter och låt den sedan vila i 15 minuter.
  4. Koka ihop rödvin, kalvfond och timjani c.a 5 minuter. Tillsätt de urkärnade dadlarna. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär bort 2 cm nedtill på sparrisstjälkarnaoch lägg dem i kokande saltat vatten. Låt dem koka några minuter och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept