Lammkarré med kållåda

4

Du behöver

  • 400 g lammkarré
  • salt och nymalen peppar
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • blomkål i bitar
  • broccoli i bitar
  • spetskål i bitar
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 msk russin
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 nypa gurkmeja

Gör så här

  1. Lägg karrén i panna och ge lite fin färg. Salta och peppra på karrén och strö över grovhackad timjan. Lägg köttet på en ugnsplåt och häll på lite olivolja. Sätt i en köttermometer och stek i varm ugn, 180-200 grader. När lammet är rosastekt visar termometern på 58-60 grader. Stektiden är omkring 20 minuter per kilo. Låt lammet vila i 20-30 minuter innan det skärs upp.
  2. Koka de olika kålsorterna men inte längre än att de fortfarande har en viss fasthet. Låt kålen rinna av väl och lägg den sedan i en smord ugnsfast form.
  3. Vispa samman ägg, mjölk och grädde med kanel, russin, ingefära och gurkmeja. Smaka av med salt och nymalen peppar. Häll äggsmeten över kålen och grädda i varm ugn, 180 grader, i 25-30 minuter eller tills äggen stelnat och ytan fått en vacker gulbrun färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept