Havskräftstjärtar med kronärtskockspuré i sked

4

Du behöver

  • 4 havskräftstjärtar, skalade
  • 1 färsk kronärtskocka
  • 1 citron, pressad saft
  • vatten
  • Medelhavssalt från kvarn
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • hackad bladpersilja eller gräslök

Gör så här

  1. Slå av skaftet från kronärtskockan så att trådarna följer med. Skär en snittyta på underdelen och gnid in den med citronsaft. Lägg skockan i lättsaltat kokande vatten och koka den tills bladen lossnar. Ta bort alla blad (spara dem till en sallad).
  2. Skrapa därefter med en gaffel bort skägget och skär botten i mindre bitar. Mixa den till en fin puré. Smaksätt med salt och peppar, olivolja och lite citronsaft.
  3. Halstra kräftstjärtarna i en het panna med olivolja och hackad vitlök i c.a en minut så att kräftstjärtarna får en brun färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept