Grillad falukorv med kantareller och kall äppelsås

4

Du behöver

  • 400 g skivad falukorv
  • 200 g kantareller
  • 1 st finhackad gul lök
  • 500 g kokt potatis, skivas
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 msk finhackad persilja
  • salt och peppar från kvarn

Sås:

  • 2 dl lättcrème fraîche
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 st finhackat syrligt äpple

Gör så här

  1. Lägg matfettet i en panna. Stek kantarellerna knapriga tillsammans med löken. Salta och peppra. Stek den skivade potatisen knaprig i en annan stekpanna. Lägg falukorven i en het grillpanna och grilla ett vackert rutigt mönster.
  2. Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål, smaka av.
  3. Lägg upp maten vackert på ett varmt fat. Strö över persilja på kantarellerna och potatisen. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept