Tornugglans svalka - pannacotta

Tornugglans svalka - pannacotta
Foto: TV4

Tornugglans svalka - pannacotta

Av: Örjan Swing

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Pannacotta med björnbär och mörk choklad. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 2 blad gelatin
  • 5 dl vispgrädde
  • 4 msk strösocker

Björnbärssås

  • 100 g björnbär
  • 1,5 dl vatten
  • 3 msk strösocker
  • physalis och mörk choklad till dekoration

Gör så här

Pannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt svälla (cirka 5 minuter).
  2. Koka upp grädde och socker samt frön ur en snittad färsk vaniljstång. Låt koka upp och småkoka 1 min.
  3. Ta av från plattan och rör ner gelatinet. Häll upp i koppar eller glasbägare.
  4. Låt stå kallt i 2-3 timmar. När pannacottan stelnat, lossa den från kanterna med kniv och häll upp på tallrik.
  5. Mixa de tinade björnbären. Lägg ner i kastrull och koka upp med vatten och socker. Låt svalna.
  6. Häll björnbärssåsen vackert över pannacottan. Garnera desserten med physalis och riven mörk choklad. En söt dessert kräver sötma i tillhörande dryck.