Orientalisk torsk

Orientalisk torsk
Foto: TV4

Torsk med banan är en intressant kombination. Servera med ris.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor färsk torsk, skuren tvärs över ryggen
  • saft och rivet skal av 1/2 citron
  • 0,33 tärning fiskbuljong
  • 0,75 dl vatten
  • 4 bananer
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Putsa fiskbitarna fria från fenor. Rulla slaksidorna inåt och fäst med tandpetare. Pressa över lite citron och krydda med salt och peppar på båda sidorna. Fördela saffran på ena sidan Lägg dem i en traktörpanna med saffransidan nedåt tillsammans med en rejäl klick matfett. Fräs på svag värme så de får en fin yta.
  2. Smula ner buljongtärningen, slå på vatten och lägg i det rivna citronskalet. Låt fisken puttra under lock tills den är klar. Lägg upp den på serveringsfat och håll den varm.
  3. Skala och dela bananerna och låt dem bli varma i spadet som finns kvar. Servera dem med fisken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept